Mihály Zoltán
Szakosztályvezető

A sakkszakosztály 2008. augusztus 13.-án alakult zömmel helyi, sakkot szerető lokálpatriótákból 23 fővel.

A REAC Sportiskola Sportegyesület égisze alatt kezdtük működésünket. Az első évben beneveztünk a Budapesti Sakkszövetség által szervezett budapesti bajnokság III. osztályába. Csapatunk a 2008-2009 évi versengésben valamennyi mérkőzését megnyerve BAJNOK lett. Felkerültünk a Budapest II. osztályba, ahol ismét szép sikert, bajnoki címet szereztünk. Az I. osztály lett a következő csapatbajnokság versenyzési szintje, itt próbálunk helytállni az óta is.

2016-tól a rákospalotai sakk kinőtte a Sportiskola kereteit és önállóan működik tovább Palota Sakk néven. Az Észak-Pesti Környezetvédelmi, Kulturális és Szabadidősport Egyesület sakkszakosztályként.

Egyesületünk alapszabályában megfogalmazott feladatai között kiemelkedő az a szándék, hogy közvetítsen közösségek, kultúrák és korosztályok között oly céllal, hogy támogassuk az egyént  és a közösségeket a szabadidő aktív és hasznos eltöltésében.

Feladatunk:

  • segítsük a társadalom szereplőit az egészséges életmódra való nevelésben,
  • támogassuk a pozitív töltésű környezetérzékeny kis közösségek kialakulását,
  • segítsük a társadalom öntevékenységét egy jobb életminőség elérése érdekében,
  • elősegítsük az egészséges környezet és az egészséges társadalom megteremtését.   

Sakkoktatás és a mérkőzések helyszíne:

1152 Budapest Széchenyi tér 8-10. első emeleti sakk terem.

  • Felnőtt edzések minden kedden 16-20 óráig.
  • Gyermek edzések kezdőknek szerdán 17 órától 18.00-ig,  haladóknak csütörtökön 17 órától 18.30-ig.

A sakk szakosztály tagja lehet bárki, aki a tagsági viszonyra vonatkozó kötelezettségeket betartja és a szerény tagdíjat megfizeti.

Lehetőségek:

A szakosztály tagjainak rendszeres sakkozási lehetőséget, szakedzővel oktatást valamint a tudásszintnek megfelelően csapatbajnoki szereplésre lehetőséget biztosítunk.

Kapcsolatok:

Az Észak-Pesti Környezetvédelmi, Kulturális és Szabadidősport Egyesület sakkszakosztálya tagja a Magyar Sakkszövetségnek és a Budapesti Sakkszövetségnek.

1%

Tisztelt Érdeklődő!

Honlapunkon szörfölve megismerheti eddigi tevékenységeinket, mellyel mindig igyekszünk jó célt szolgálni.

Ha adója 1 százalékát egyesületünknek ajánlja, ezzel gyerekeket, a sportot és a környezetvédelmet szolgálhatja Ön is!       Adószámunk: 18188923-1-42

Köszönjük!

PARTNEREINK