Május 5-én dőlt el, hogy a REGIO Játék Palota Sakk felnőtt csapata nyeri a 2023-2024-es sakkbajnokságot a Budapest-bajnokság I. osztályában. A rákospalotai csapatnak eddig egy hatodik helyezés volt a legjobb eredménye, ám az idei évben nagyon szerettek volna bajnoki címet ünnepelni. 

  • Ebben az évben Budapest rendezi a sakkolimpiát, amely egy különleges alkalom minden sakkozó számára – mondta Mihály Zoltán a palotai sakkcsapat vezetője. – Mi pedig is emlékezetessé akartuk tenni ezt a dátumot, ezért szerettünk volna nagyon bajnokságot nyerni. 

Nem volt könnyű helyzetben a REGIO Játék Palota Sakk, hisz a nagy riválisai, a tavalyi szezon első és második helyezettjei (a Lombik TSE és a Sirály) fuzionáltak, azaz duplájára erősödtek. Persze, a palotai csapat is sokat erősödött a nyáron, ennek ellenére nem ők voltak a bajnokság esélyesei. De év közben olyan szorgalmasan gyűjtögették a pontokat, hogy az utolsó fordulóban 8 egységgel megelőzték a riválisukat. A Fortuna pedig pont úgy alakította a sorsolást, hogy a Palota Sakk – Lombik–Sirály derbire a május eleji utolsó körben kerüljön sor. A Budai II László stadionban rendezett találkozón a házigazda palotai sakkozóknak mindössze 2,5 pontot kellett szerezniük, amit bőven túlszárnyaltak, ezzel pedig meg is nyerték a bajnokságot. 

  • Jövőre már az NB II-ben fogunk szerepelni, ahol jóval erősebb lesz a mezőny. Sajnos néhány játékosunktól el kell majd köszönnünk, mert nekik már volt NB-s csapatuk, de így is megpróbálunk majd helyt állni, és bent maradni a másodosztályban, hiszen a sakkolimpia évében a sakkolimpia városának bajnokaként a cím kötelez!  

A bajnokcsapat tagjai a következők voltak: Neverov Valerly GM, Varga Zoltán GM, Czebe Attila GM, Izsák Gyula IM, Szakmáry Domonkos, Sági Bence, Faragó Sándor IM, Jamrich György FM, Farkas Ottó, Ladányi Tibor, Végh Károly, Mihály Zoltán,  (mindnyájan a fotón), de néhány mérkőzésen asztalhoz ült még Kiss István György FM, dr. Káhn Evarth IM, Fodor Balázs, Szalay-Ócsák Bánk, Mirza Sólyom, Serfőző Ádám is.